Tuesday, July 08, 2008

Cari Rumah...











Lepas exam bedah, dan settle kan segala urusan kat kampus, kitorang duk pergi cari rumah...

me, first time pergi cari, ehhe... dorang ade tunjuk rumah yang dorang dah cari... lawa katenya...

then, setelah itu, bertemu dengan seorang bapak ni, dia yang tolong dorang hari tu pergi cari rumah... tadi dia dah tunggu, kitorang pulak, terlewat, urusan kat kampus banyak sangat...

Bapak tu tolong tunjukkan rumah yang dia dah cari, hurmm, not bad sebetulnya, tapi masuk part dapur dan bilik air, jadi tak berapa berkenan, padan dengan harga dia yang murah...

sambung lagi, perjalanan, singgah kat satu rumah dokter gigi ni, ingat banyak bilik, for 8 person... but then , rupanya untuk dua bilik sahaja...

tidak mengapalah, takde rezeki, then, on the way nak pergi satu rumah ni, ternampak, ade satu papan tanda bertulis 'kontrakan' ... bertanya la bapak tu pada jiran tertangga rumah tu...

then, tuan rumah tu ade datang, kristian, rasa tak sedap hati dah, rupanya aku seorang je yang dengar ade ibu ni bagitau rumah ni pernah disewa oleh student kristian, dorang belajar kat gereja rasanya...so dalam rumah tu, aduhai, penuh dengan gambar kristian, dan salib, tak berani la... langsung kitorang tak mau...

then, sambung lagi perjalanan... lintas jalan, ni lebih dekat dengan rumah sakit, bapak tu bawa, dah terjumpa, tunggu sekejap, nak cari tuan rumah... tanya punya tanya, dah ada yang menyewa, adeh... takde rezeki lagi...

jalan punye jalan lagi, nampak satu rumah tulis kontrakan, telepon la rumah tu, tak de sape yang angkat... maybe this friday pergi ke rumah itu lagi kot... manatau kalau ade rezeki dapat kami rumah tu...

lepas say goodbye kat bapak tu, kitorang sambung mencari sendiri... jiha la ni, duk kate satu rumah ni kosong, tak de orang, tapi depan rumah tu ade BMW... adeh, bagi salam, lama tunggu...


laaaaaaaa... rumah dokter bedah... gelak kitorang, die siap keluar bawa parang, ekekekke, die baru lepas balik mancing rasanya... kelakar je, kitorang bgtau nak cari rumah kontrak, die ajak masuk... katenya ada satu rumah ni ade, rupa2nya, tuan rumah tu dah tak jadi nak kontrak... adeh... takde rezeki lagi...

sembang nye sembang, dokter tanya macamana exam bedah tadi... ? kitorang lansung tanya ujian perbaikan bila, ekekekek, soklan susah... :)) lawak lawak... dokter kate, minggu depan insyaAllah... baik la dorang... best betul...

ade satu soklan bonus, sebab silap tulis pilihan jawapan...

hurm, dalam pada duk mencari rumah tu, sempat tangkap gambar, ahaks!... aku kate, aje gemor bergambor... ^_^


lepas dari rumah dokter tu, duk sambung mencari gak... sampai ke maghrib, lapar, pergi beli kebab, pergi beli teh hangat dengan sate. tak sempat offer kawan2... lapar nye pasal, ahaks!!!


esok exam toefl... yeahhhhhhhh!!!



azz arhazza musir...

2 comments:

neeziee said...

bestnya sate.

azz_arhazza said...

itu je yg dikomen dlm byk2 >_<