Sunday, March 07, 2010

Korang Rindu Aku Tak...?


ingat tak zaman sekolah2 dulu...? hehehe... tadi bosan-bosan sebab tak boleh tidur, buka album lama, heheh... teringat zaman sekolah...tiba2... rindu pulak... rindu kawan2, cikgu, sekolah... hehe... pejam celik pejam celik rupanya dah 8 tahun tinggalkan sekolah... i left school in 2002...yeah SPM 2002... dah lama juga yer... banyak yang berubah... dari badan aku jadi kecik ke beso, sekolah pon dah beso... muahahahhaha... that's harsh man... hehe...


gambar kat atas ni... dari kiri atas clockwise... dari form 5-4-3-2-1... 5 seroja-4 seroja-3 kenanga-2 kekwa-1 anggerik ( Cikgu Sharida-Cikgu Julaizah-Ustazah Norhana-Cikgu Zurina-Cikgu Osdon) form one belum pakai glasses... start since form 2 masa tu belajar maths tak nampak cikgu tulis apa kat papan hitam... hehe... fesyen tudung aku pun berubah... cewah, tak adalah fesyen mana pun... huhuhu... teringat masa form one kelas kat pentas, ekeekkeke... tak cukup kelas, alahai, sian yer... tidak mengapalah...




yang ni plak susunan bawah ke atas, form 1- form 5... gambar yang sama pun... aku pengawas, form one masih pakai baju putih, tudung dan kain warna biru tua, masa form 2 dan seterusnya tukar ke pink, kain maroon... hehe...supaya nampak ceria kata cikgu... yelah... aku pun gelap pakai biru lagi gelap, haha...






Ehem... gambar atas ni gambar pengawas plak... kat podium tu, aku la tu berucap, ahaks!... kelakar... Head student katanya ek.... huahuahua.... ade tertinggal satu lagi gambar masa form 2, gambar pengawas tangkap ramai-ramai... ni gambar masa pengawas time form 4 and form 5...




Waaah, yang ni pulak, berpesatuan aku yer... wahahaha... aktif juga aku dulu, asik berpesatuan aja... hehehe... maths club, english club, tennis, geografi, puteri islam, SPBT, ape lagilah, lupa teman... hehehehhe...



yang ni masa 2001, insyaAllah, ada minggu sains, hehe, kena wat pameran sains, kitorang pon buat la... kena terang kat orang lagi...best jugak masa ni... hias2 makmal... yang paling best nye sebab tak payah belajar, sibuk uruskan... hahaha... aku memang suke kalau tak melibatkan belajar2 ni... tu kenapa aku suka exam, sebam masa exam tak payah belajar dalam kelas, tak payah ada homework... tinggal amik exam je... result teruk, mangkor...! hahaha... miss the good old days..


ha ni la gambar pengawas masa form two...sekolah petang masa ni... aku ketua unit 9, ekekekek ingat lagi tu... insyaAllah...


ingat tak ni...? kawan kawan lama... cikgu cikgu, mungkin tak semua cikgu ada lagi di SMK Ulu Kinta, paling ramai dah pindah... walau sekolah biasa, tetap best pada aku... tetap kenangan pada aku... heheheh...

korang rindu aku tak? entah-entah ada yang lupa, sob sob... mungkin sebab ada yang kata aku garang kan, ekekekke... muka masam aja tak penah senyum... alahai... hahaha...

lama dah aku tak sekolah, last sekali ke sekolah masa2004 kot, itu pun sebab nak amik sign pengetua... hehehe... da besar kan kita sekarang ni? tak kira la apa yang besar pun, yang pasti umur sudah besar... kat mana korang sekarang? dah kerja? masih belajar? dah kawin? aku ni masih belajar lagi, insyaAllah this year habis.... insyaAllah...Ameen...

mesti banyak dah buat haluan masing masing, ye lah, hala tuju setiap orang bukan sama pun yer... hehe... okey...till here then,... good luck...


2 comments:

saya yang suka menulis - SHAHIRA - said...

panjanggggg hapdet kali ni aja..hof kos la aku ingat..rindu zaman sekolah..lagi2 zaman aku tak bayor duit potostat nota ujian lisan BM. siap tulih kat papan hitam.. hahahaha..

azz_arhazza said...

hahha... panjang kan... im shock too i can type this long... hahaha... lama x g skola...